Μ. Συντυχάκης: Δεν υπάρχει αντιμετώπιση της διαφθοράς, διότι δεν υπάρχει αδιάφθορος καπιταλισμός

Δεν μπορεί να υπάρξει αποτελεσματική αντιμετώπιση της διαφθοράς με τέτοιες ρυθμίσεις για τις δηλώσεις «Πόθεν έσχες», διότι δεν υπάρχει υγιής και αδιάφθορος καπιταλισμός χωρίς κρίσεις, τόνισε ο ειδικός αγορητής του ΚΚΕ Μανώλης Συντυχάκης μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής επί του νομοσχεδίου του υπουργείου Δικαιοσύνης.

Σημείωσε πως ένα σκάνδαλο αντιμετωπίζεται και την ίδια ώρα 10 ξεφυτρώνουν διότι παραμένει άθικτη η μήτρα που τα γεννά και που είναι το κυνήγι του καπιταλιστικού κέρδους με διαπλοκή πάνω και κάτω από το τραπέζι της εξουσίας με τους επιχειρηματικούς ομίλους. Ανέφερε ότι το σκάνδαλο των σκανδάλων είναι η καπιταλιστική εκμετάλλευση, όπως επίσης σκάνδαλα είναι η διατήρηση των δεκάδων φορολογικών προνομίων των εφοπλιστών, η κρατική στήριξη των τραπεζών, η μείωση των μισθών και η αύξηση της φορολογίας σε βάρος του λαού.

Επανέλαβε τις προτάσεις του ΚΚΕ για απαγόρευση των Off Shore εταιρειών, για έλεγχους στην εισαγωγή και εξαγωγή κεφαλαίων και για την κατάργηση όλων των απορρήτων. Πρόσθεσε ότι οι προτάσεις του ΚΚΕ δεν γίνονται δεκτές διότι αντιβαίνουν στους κανόνες προστασίας του κεφαλαίου. Επιπλέον, κάλεσε την κυβέρνηση να κάνει δεκτή την τροπολογία του ΚΚΕ για την κατάργηση του αυτόφωρου στα εγκλήματα διά του Τύπου.

Ολόκληρη η ομιλία του Μ. Συντυχάκη

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί